Sobre l'argument

10 propostes per arreglar Catalunya, si és que es pot arreglar

La crítica mundial ha dit d’aquest llibre:

“En el camp del sexe sabíem què era un francès, un grec, un massatge tailandès o fins i tot la disciplina anglesa, però fins l’aparició de Repensant Catalunya, no sabíem què era un català; finalment, algú ho ha pogut explicar.”

TIMES LITERARY SUPPLEMENT

“Després de solucionar la crisi bancària, ha arribat l’hora de solucionar la crisi de la sardana, Repensant Catalunya posa damunt la taula els materials necessaris per a fer front a aquest nou repte.”

FRANKFURTER ALGHEMEINE ZEITUNG

“Repensant Catalunya ens aporta les claus que expliquen perquè la nova realitat mundial estava demanant a crits un canvi de nom de Catalunya, més apropiada a aquest nostre món global i globalitzat.”

EL UNIVERSAL (México DF)

“En aquest llibre hi trobareu el perquè, el qui i el com, de la necessitat d’un canvi de sant patró de Catalunya: de sant Jordi a sant Ferriol.”

NEW YORKER

“Al gran timoner se li està girant feina, perquè Repensant Catalunya és el primer llibre que explica com ha de ser el cop de timó que la Generalitat de Catalunya ha de donar a la seva política lingüística.”

SHANGHAI DAILY

“Repensant Catalunya s’emmarca en la llarga tradició d’humor pagès elaborat des de l’eixample barceloní.”

LE MONDE DIPLOMATIQUE

“Són 10 propostes emparentades amb el gènere monòleg imprescindibles per repensar Catalunya.”

EL BUTLLETÍ DE SANT PERE DE RIUDEBITLLES

Sobre Albert Fargas

Ha publicat diversos llibres que tenen de comú denominador l’estudi de la presència dels símbols en la nostra vida diària (Simbolismo de los juegos de mesa, La energía de los árboles, Diccionario de alquímia, Simbologia del temple de la Sagrada família, entre d’altres). Aquest llibre que tens a les mans representa, doncs, una canvi de 180 graus, ja que és la primera incursió de l’autor en el camp de la sàtira i la ironia. Aplicada en concret, a la realitat cultural catalana. Amb aquesta obra, l’autor –que és funcionari del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya des del 1983-- ha volgut oferir una visió ben diferent de la que dóna dia a dia des d’aquest departament. Aquests prop de vint-i-set anys de vinculació amb la Generalitat s’han vist, però, interromputs per períodes d’excedència, durant els quals ha treballat en l’elaboració de guions dramàtics, ha participat en diversos programes televisius a TV3, ha dirigit i presentat Cròniques del futur a Catalunya Ràdio i ha col•laborat en diversos mitjans de comunicació escrits (Mundo Diario, Avui, La Vanguardia, Playboy, Amadeus, entre d’altres).

Sobre l'argument

Heus aquí un diccionari de termes gastronòmics elaborats amb els millors ingredients possibles, fruit d’un sentit de l’humor afuat i indispensable que també necessita la nostra cuina, és a dir, una bona dosi de sal i de conya, i un bon pessic de pebre i d’ironia... L’invent, per acabar-ho d’amanir, ha estat il•lustrat per un dels màxims humoristes gràfics d’avui, Kap (Premi Gat Perich 2009) i batejat per uns pròlegs de dos dels cuiners (Adrià i Ruscalleda) i un dels humoristes (Buenafuente) dels més grossos que ha donat el nostre país. Ah, i, a més del diccionari pròpiament dit, el volum incorpora unes postres delicioses amb tot de cireretes: “reflexions i curiositat gastronòmiques”, “història de la gastronomia” i “el refranyer tradicional”... Un llibre que diu: “degusteu-me, que sóc de bon pair!”

Sobre Francesc Murgadas

Va néixer a Vilanova i la Geltrú. És professor i periodista especialitzat en gastronomia. Llicenciat en Ciències Biològiques, ha passat de la seva càtedra de Ciències Naturals al món de la gastronomia i la cuina; n’imparteix classes tant als cicles formatius o en un postgrau d’Alta Cuina a Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona) com a la Universitat Ramon Llull en la diplomatura de Turisme. Col•labora en diversos mitjans de comunicació. Va participar a “La solució” de Catalunya Ràdio i, actualment, intervé a “La Divina Comèdia” a COM Ràdio. També escriu per a Descobrir Cuina i, des de fa vint anys, és membre de consell de redacció de La Fura. Ha publicat entre d’altres diversos llibres de receptes, el darrer dels quals és El llibre de les receptes d’estiu (2006).

Sobre Jaumre Fíguls

Va venir al món a Avià (Berguedà), on encara s’està. Li agrada d’explicar que els Hermanos el van ensenyar a escriure a mà i que a màquina, amb dos dits, en va aprendre en un antic convent de frares. És un pluriempleat que ha combinat la faràndula amb els negocis, ha fet de comercial i publicista a Ràdio Berga, ha fet imitacions i paròdies a Ràdio 4, i ha estat deu anys fent riure a COM Ràdio. Pel que fa a la televisió, ell diu que ha tret el cap i segons el pla de càmera també els peus a TV2, TV3 i Antena 3. És cofundador de diverses empreses, del grup musical Orgue de Gats i de Bífidus Produccions.

Notícies