Besllums de mística

Coberta de: Besllums de mística Coberta de: Besllums de mística

Sobre l'obra

Els poemes que comprenen el contingut d’aquesta obra, la gran majoria, són fruit d’unes experiències viscudes en la contemplació personal de la presència amorosa de Déu, en la pròpia vida de cada dia. En certa manera, bàsicament, són una catequesi i una pedagogia exhaustiva, pouada en la mateixa essència portadora del missatge evangèlic de la Bona Nova. Alguns poemes volen aportar una novetat teològica en la seva interpretació; d’altres, solament, una confirmació d’allò que ja se sabia de bell antuvi. Aquesta obra, en tot el seu conjunt, és un relat de prosa adornada amb rima per ennoblir-la, donant així, a les conjugacions verbals i dialèctiques, aquell embelliment tan suggeridor i gratificant que aporta la sonoritat musical i rítmica de la poesia, versificant així les pròpies conviccions personals, doctrinals i morals més pregones.
«La seva aportació mística més gran és segurament aquesta: l’experiència positiva i transfigurable de l’amor conjugal, ben entès, no merament carnal, corporal o eròtic, sinó espiritual, profund, transcendent, com formant part del mateix amor diví, ja que és Déu mateix, el Déu-Amor, qui el mou i l’inspira feliçment.»
Climent Forner, del pròleg

Sobre l'autor: Martí Just i Montraveta

Va néixer a Berga l’any 1951. Fou director de l’Orfeó Berguedà. Estudià piano i harmonia al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Rebé classes de cant de Francisco Kraus. Va impartir estudis musicals durant vint-i-cinc anys (1974-1999) al seu poble de residència, Navàs. Com a compositor, és autor, entre d’altres obres, de l’Oratori breu: La segona vinguda del Crist, amb text de Climent Forner, interpretat per la Polifònica de Puig-reig (2012). L’any 2007, va publicar el llibre 52 salms: Per contemplar Déu-Amor. Posteriorment, han aparegut Jardí vivent: 150 floretes de Déu-Amor (2010), Simfonia en prosa: A totes les creatures vivents (2011), Llavors al vent: Glosses evangèliques en vers (2014) i Maria, en el misteri trinitari (2015). El llibre que avui presentem és el sisè que publica.

.

.

Additional Info

  • Autor/a: Martí Just i Montraveta
  • Format: 135 x 205 mm
  • Nombre de pàgines: 256
  • Enquadernació: Rústica amb solapes
  • ISBN: 978-84-15269-39-7

Notícies