Catalonia infelix. Dissortada Catalunya

Sobre l'obra

Catalonia infelix és un recorregut apassionant per la història de Catalunya des de la seva formació fins a l’any 1937, en què fou escrita aquesta obra. L’autor, l’hispanista anglès Edgar Allison Peers, va redactar-la a Barcelona, en plena Guerra Civil. Inicialment, el llibre anava adreçat sobretot als estrangers, especialment als britànics. Però el rigor, la neutralitat, la lucidesa i la brillantor amb què és escrit fa que sigui molt recomanable per al públic català. En definitiva, per a tot aquell que desitgi conèixer de prop la visió autoritzada d’un gran estudiós i un magnífic escriptor. I és que Peers aconsegueix, a més, elaborar una síntesi perfecta del nostre passat amb una gran claredat expositiva. Les dades fonamentals són ben a la vista al llarg d’un volum extens, dividit en dues parts, però molt ben estructurat. Gairebé vint anys després de la seva primera edició catalana, Edicions de L’Albí ha volgut recuperar un títol imprescindible que, a hores d’ara, ha adquirit un valor documental extraordinari.

Sobre Edgar Allison

Va néixer a Lighton Buzzard, Bedfordshire, l’any 1891. Catedràtic a Liverpool, l’any 1920 va fundar-hi l’Institute of Hispanic Studies i incorporà el seu departament els estudis de català, fins que l’any 1948 hi va poder crear el lectorat de català. Interessat per la figura de Ramon Llull, en va escriure una llarga biografia i en publicà un resum, Fool of love (1946). Traduí a l’anglès el Llibre d’Amic e Amat (1923, reimprès el 1945), Blanquerna (1926), Arbre de filosofia d’amor (1925), el Llibre de les bèsties (1927), així com la Vida coetània (1927). Arran de la guerra civil publicà The Spanish Tragedy (1936), Catalonia infelix (1937), Spain, the Church and the Orders (1939), The Spanish Dilemma (1940) i Spain in Eclipse (1943). Fou membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans (1947). Va morir a Anglaterra l’any 1952.

Sobre Pere Ortís

Va néixer a Bellpuig l’any 1930. Va estudiar a Catalunya i a la New York University. Ha passat els trenta anys més actius de la seva vida entre Hondures i Nova York. Ha publicat, entre altres llibres, sis novel•les de tema americà: La pell de la iguana, El clam de l’asfalt, El crit del guacamai, El sol de la darrera selva, L’ombra del còndor i La petja incerta. Cal afegir-hi el recull d’històries curtes tropicals Cròniques de l’aborigen crònic i els contes novaiorquesos de La rosa de Harlem (L’Albí, 2003). Actualment viu a cavall de Catalunya i Nova York.

Additional Info

  • Autor/a: Edgar Allison
  • Traducció: Pere Ortís
  • Col·lecció: Idees, 5
  • Format: 15 x 22,5 cm
  • Nombre de pàgines: 368
  • Enquadernació: Rústica cosida
  • Primera edició: Setembre de 2004
  • ISBN: 84-86631-85-8
  • Preu: 22 €

Notícies