No em toquis els fogons!

Sobre l'argument

Heus aquí un diccionari de termes gastronòmics elaborats amb els millors ingredients possibles, fruit d’un sentit de l’humor afuat i indispensable que també necessita la nostra cuina, és a dir, una bona dosi de sal i de conya, i un bon pessic de pebre i d’ironia... L’invent, per acabar-ho d’amanir, ha estat il•lustrat per un dels màxims humoristes gràfics d’avui, Kap (Premi Gat Perich 2009) i batejat per uns pròlegs de dos dels cuiners (Adrià i Ruscalleda) i un dels humoristes (Buenafuente) dels més grossos que ha donat el nostre país. Ah, i, a més del diccionari pròpiament dit, el volum incorpora unes postres delicioses amb tot de cireretes: “reflexions i curiositat gastronòmiques”, “història de la gastronomia” i “el refranyer tradicional”... Un llibre que diu: “degusteu-me, que sóc de bon pair!”

Sobre Francesc Murgadas

Va néixer a Vilanova i la Geltrú. És professor i periodista especialitzat en gastronomia. Llicenciat en Ciències Biològiques, ha passat de la seva càtedra de Ciències Naturals al món de la gastronomia i la cuina; n’imparteix classes tant als cicles formatius o en un postgrau d’Alta Cuina a Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona) com a la Universitat Ramon Llull en la diplomatura de Turisme. Col•labora en diversos mitjans de comunicació. Va participar a “La solució” de Catalunya Ràdio i, actualment, intervé a “La Divina Comèdia” a COM Ràdio. També escriu per a Descobrir Cuina i, des de fa vint anys, és membre de consell de redacció de La Fura. Ha publicat entre d’altres diversos llibres de receptes, el darrer dels quals és El llibre de les receptes d’estiu (2006).

Sobre Jaumre Fíguls

Va venir al món a Avià (Berguedà), on encara s’està. Li agrada d’explicar que els Hermanos el van ensenyar a escriure a mà i que a màquina, amb dos dits, en va aprendre en un antic convent de frares. És un pluriempleat que ha combinat la faràndula amb els negocis, ha fet de comercial i publicista a Ràdio Berga, ha fet imitacions i paròdies a Ràdio 4, i ha estat deu anys fent riure a COM Ràdio. Pel que fa a la televisió, ell diu que ha tret el cap i segons el pla de càmera també els peus a TV2, TV3 i Antena 3. És cofundador de diverses empreses, del grup musical Orgue de Gats i de Bífidus Produccions.

Additional Info

  • Autors/es: Jaume Fíguls i Francesc Murgadas
  • Pròleg: Ferran Adrià, Andreu Buenafuente i Carme Ruscalleda
  • Col·lecció: Llegir i riure, 1
  • Format: 14 x 22,5 cm
  • Nombre de pàgines: 192
  • Enquadernació: Rústica amb solapes
  • EAN: 978-84-89751-63-7
  • Preu: 17,31 / 18 €

Notícies